PRP & PRF

PRP/PRF är en behandling där ditt eget blod används och centrifugeras för att få ut all nyttig plasma. Plasman kan sedan injiceras i t.ex hårbotten, ansikte eller underliv och har cellförnyande effekter. Vid injicering i hårbotten stimuleras hårsäckarna för att öka hårväxten samt förbättra kvalité på håret, stråna blir fylligare och tjockare. I ansiktet stimuleras nybildning av kollagen och elastin, hudens kvalitet förbättras och elasticiteten ökar. I underlivet stimuleras stamceller, kollagen och blodkärl och är bra för dig som lider av torrhet och minskad känsla av orgasm samt obehag och smärta vid samlag (endast för kvinnor).

INFORMATION

PRP- Platlet Rich Plasma
PRF - Platlet Rich Fibrin

PRP och PRF är en form av behandling som kan genomföras på ansikte, hud, hår och underliv. Vi på Klinik Forma erbjuder samtliga och du kan läsa mer om varje specifik behandling nedan. En behandling görs genom att plasma med tillväxtegenskaper utvunnet ur ditt eget blod används. Det är en blodplättsrik plasma och är en av de mest naturliga anti-aging behandlingarna. 

När PRP eller PRF injiceras stimuleras cellerna i området att producera nya, friska celler samt aktivera läkning och föryngring. Eftersom PRP kommer från din egen kropp från början är risken för avstötning eller allergiska reaktioner minimal och du slipper att ha icke-biologiska ämnen i din kropp. En PRP / PRF behandling är ett bra alternativ för dig som vill göra en så naturlig klinikbehandling som möjligt med bra resultat. 

Hur går en PRP/PRF-behandling till?

Det första steget i behandlingen är att ta blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Med hjälp av en centrifug separeras de röda blodplättarna från den näringsrika plasman som innehåller trombocyter och stamceller, vilket stimulerar tillväxt. Med en väldigt tunn nål injiceras plasman i huden vid behandlingsområdet. Hos oss genomförs behandlingen av en legitimerad sjuksköterska så du kan vara trygg att du är i säkra händer. 

Själva behandlingen tar ungefär 30-40 minuter och i vissa fall upp till 60 minuter. Generellt gör behandlingen inte ont. Vid behandling av håret erbjuder vi full bedövning samt för ansiktet erbjuder vi bedövningssalva.

PRP / PRF för ansikte och hud

En PRP / PRF behandling i ansiktet eller huden kan göras på grund av flera anledningar. Vanligtvis på grund av att huden är skadad eller för att föryngra huden. Hudens kvalitet förbättras och behandlingen kan användas vid följande problem: 

-Acne

-Acneärr

-Rynkor eller fina linjer

-Slapp hud

-Bristningar

-Ärr

-Hyperpigmentering

-Rosacea

-Ojämn hudton

Behandlingen kan med fördel kombineras med microneedling för att förstärka effekten på olika djup. Plasman som injiceras i ansiktet, halsen och dekolletege ökar din cellförnyelse samt stimulerar nybildning av kollagen och elastin. Kollagen och elastin är beståndsdelar som bygger upp din hud  och håller huden fast, elastisk och återfuktad. Huden producerar eget kollagen men produktionen avtar efter du fyllt 25 år ungefär och försämras ytterligare om du utsätts för mycket sol och/eller röker. 

Fördelen med PRP och PRF behandling på huden är att du kan behandla områden med bristningar, ärr eller hyperpigmentering.. 

PRP/PRF-behandling för håret

PRP / PRF behandling för håret är en vanlig metod vid håravfall eller tunnhårighet. När plasman injiceras i hårbotten stimuleras hårsäckarna vilket ökar hårväxten, förbättrar hårets kvalitet och hårstråna blir fylligare och tjockare. Du kommer tappa mindre hår och ditt hår kommer växa mer. Du ser resultat redan efter första behandlingen. För bästa resultat rekommenderas 3–6 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Då aktiveras kroppens egna processer optimalt och chansen för att stimuleringen fortsätter ökar. 

Behandlingen fungerar olika på olika personer. För en del håller resultatet under en väldigt lång period, medan andra har större tendens till håravfall och tunnhårighet. När vi träffas gör vi en konsultation för att se möjligheterna för PRP behandling på ditt hår.

PRP-behandling för underlivet - O'SHOT

PRP behandlingen för underlivet kallas för O´shot, även kallad orgasmshot på grund av dess egenskaper och resultat. Behandlingen fungerar cellföryngrande och plasman som injiceras i underlivet stimulerar stamceller, kollagen och blodkärl i området. Återigen är kollagen en beståndsdel för att hålla underlivet återfuktat och spänstigt. 

Det är en skonsam och resultatrik behandling för dig som lider av torrhet, sämre eller obefintlig orgasm samt obehag eller smärta vid samlag. Alla dessa faktorer brukar leda till mindre sexlust, något som en PRP behandling enkelt kan åtgärda. Behandlingen är inte ett kirurgiskt ingrepp utan behandlingen sker vid slidöppningen, området vid urinöppningen och klitoris. Resultatet du kan förvänta dig är följande:

-Ökad sexlust och njutning

-Förstärkta orgasmer

-Mindre torra slemhinnor 

-Bättre elasticitet vid intimområdet

-Minskat obehag eller smärta vid samlag

Inför din PRP/PRF-behandling

Tänk på att dricka ordentligt med vatten inför din behandling. Det underlättar när vi ska ta blod från dig. Utöver det bör du undvika att ta omega-3 tillskott eller äta mat med mycket omega-3. Det beror på att omega-3 kan fungera blodförtunnande vilket gör att risken för blåmärken under behandlingen ökar. Det är ingen fara utan mer en estetisk aspekt. Du bör heller inte ta värktabletter med ibuprofen senast 48 timmar innan din behandling av samma orsak. Undvik alkohol 24 timmar innan behandlingen.  

Inför behandling med PRP / PRF i hårbotten bör du duscha samma dag innan behandlingen. Vid PRP behandling i underlivet bör du vara mensfri. Skulle det vara något annat specifikt just du behöver tänka på innan behandlingen kommer vi meddela dig.

Att tänka på efter behandling

Eftervård och metoder för att förebygga sjukdom eller skada

  • Du skall undvika att ta på eller röra det behandlade området samma dag som behandlingen. Det beror på att det finns en infektionsrisk eftersom området kan vara skadad eller sårigt.
  • Undvik träning, bastu & jacuzzi i 24 timmar för att minska risken för svullnad i området. Försök att svettas så lite som möjligt generellt. För bästa resultat så bör du avvakta med att duscha till dagen efter. Då får plasman längre tid att verka.
  • Undvik direkt solljus ca. 2 veckor och bör använda en solskyddsfaktor med hög SPF
  • Undvik att färga håret efter PRP Hår behandlingen i minst 2 veckor.
  • Undvik att ha hjälm på dig samma dag.

Biverkningar efter PRP / PRF

Likt många behandlingar på hud och hår kan det uppstå vissa biverkningar. Dessa är vanligtvis ofarliga. Biverkningar som kan uppstå efter en behandling är rodnad, svullnad och irritation i form av små röda märken vid behandlingsområdet. 

Du kan uppleva rodnad och ömhet i huden dagarna efter behandling. Därefter börjar huden att flagna eftersom cellförnyelsen är påskyndad och sker snabbare än normalt. Smörj gärna in huden med fuktkräm och avstå från skrubb och peeling under en vecka. Detta återgår efter några dagar när huden anpassat sig.

Om du inte följer råden efter PRP / PRF behandling finns risk för infektion i området. Detta förlänger läkeprocessen och kan ta lång tid att åtgärda. Dessutom finns en risk att behandlingens resultat försämras.

Hur bokar man tid?

 

Du kan enkelt se lediga tider och boka via länken ovan

Har du frågor eller funderingar kan du nå oss på:
Telefon: 036 – 550 44 44
E-post: info@klinikforma.se

Priser PRP / PRF

PRP – Hår2 599 kr
 
PRP – Hela håret3 299 kr
 

PRF- Ansikte2 349 kr

PRF + Microneedling Ansikte, 3 099 kr
 
PRF – Ansikte, Hals & Dekolletage3 199 kr
 
PRF – Microneedling Ansikte, Hals & Dekolletage, 4 099 kr
 
PRP/PRF – Ansikte och Hår3 799 kr
 
PRP – O’Shot (Orgasm Shot)2 599 kr

Andra populära behandlingar

Nedan kan du se ett urval av våra andra behandlingar.

Cosmetic injection to the pretty woman face on white background

Fillers

Läs mer om våra Fillersbehandlingar

Woman having hair removal procedure on leg applying wax strip depilatory in salon. Depilation concept

Hårborttagning med laser

Läs mer om våra laserbehandlingar

botox jonkoping

Botox

Läs mer om våra botoxbehandlingar