HÅRBORTTAGNINGSLASER

Längtat efter en sommar utan rakhyvel? Trött på vaxning, epilering eller andra smärtsamma hårborttagningsbehandlingar?  Då är permanent hårborttagning någonting för dig. 

På kliniken erbjuder vi en utav marknadens bästa diodlaser, SOPRANO ICE PLATINUM. Tack vare att lasern jobbar med 3 olika våglängder: 755nm, 810nm och 1064 nm fungerar den på alla hudtyper och hudfärger, även solad hud och mörk hud. Med tre olika våglängder i en och samma handenhet, blir den som tre maskiner i en!

INFORMATION

Vår diodlaser: Soprano ice platinum

På kliniken erbjuder vi permanent hårborttagning med didodlasern Soprano Ice Platinum. Det är en av de bästa hårborttagningsmaskinerna på marknaden. Den använder dig av avancerad teknologi som möjliggör snabbare, säkrare och behagligare behandlingar än vad som tidigare varit möjligt.

Har du testat laser för hårborttagning tidigare kommer du uppleva en stor skillnad med denna maskinen. Vår laser är nämligen i stort sett SMÄRTFRI oavsett vilket område som behandlas. Som mest kan man uppleva att det blir varmt på känsliga kroppsdelar.

Vad skiljer diodlaser från IPL vid permanent hårborttagning?

Hårborttagning med diod-laser är den senaste metoden inom effektiv hårborttagning. Tekniken har många fördelar jämfört med tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar, bland annat genom att den är snabbare, säkrare och mer precis. Både IPL och diodlaser är två vanliga och populära metoder för permanent hårborttagning men de har flera skillnader. De olika metoderna använder sig av ljusblixtar i olika väglängder. IPL använder ljusblixtar i flera olika våglängder för olika ändamål, medan diodlaser använder en jämn ljusstråle med tre olika våglängder som är optimerade för just hårborttagning. Detta gör att IPL är mer smärtsam och ger ökad risk för brännskador då den kan angripa melaninet i huden samt att den inte kan användas på mörka hudtyper medan diodlasern avger en fokuserad energi som är mer ändamålsenlig. Diodlaser är därför en effektivare metod för att permanent ta bort hår, och kräver färre behandlingstillfällen än IPLen.

Vem kan behandlas med diodlaser?

Det fantastiska med vår diodlaser är att ALLA hudtyper och hudfärger kan behandlas; från riktigt ljus hud till riktigt mörk hud. Detta möjliggörs då lasern jobbar med 3 våglängder: 755 nm, 810 nm och 1064 nm. Du kan inte behandlas om du har vita hår helt utan pigment samt röda hår. 

Maskinen går att använda även på sommaren på solad hud och du kan utan risk sola redan 48 timmar efter behandlingen men med solskydd. Soprano ice platinum biter även på inväxta hårstrån och irriterade hårsäckar.

Med tre olika våglängder i en och samma enhet blir det som tre maskiner i en vilket ger oss möjligheten att anpassa varje behandling efter din specifika hudtyp.

Hur många laserbehandlingar krävs för att bli permanent hårfri

En lyckad och permanent hårborttagning kan bara uppnås när håret är i tillväxtfas. Därmed bör man inte behandla när håret är i vilofas eller övergångsfas.

Av kroppens hår är bara ca. 30 % i växtfas samtidigt. Om behandling ges inom rätt växtcykel kan man räkna med att ca. 30 % av håret på behandlingsområdet elimineras på en behandling. Däremot väcker man även ca. 10 % sovande hårsäckar och därför blir slutresultatet att 20 % av håret tas bort på en behandling. Det finns alltså ingen maskin eller metod på marknaden som kan reducera din hårväxt på mindre än 6-10 behandlingar då det hade varit biologiskt omöjligt.

Detta gäller en genomsnittsperson och det finns undantag där fler eller färre behandlingar krävs. Vid väldigt ljusa hår eller fjun kan runt 12 behandlingar behövas, ibland fler.

När kan man göra en ny behandling?

För att uppnå bästa tänkbara resultat är det viktigt att dessa intervaller följs noggrant och att du som kund inte hoppar över någon behandling. Permanent hårborttagning fungerar bäst om behandlingen pågår cirka 8-12 gånger i ett uträknat intervall.

ANSIKTE: Behandling efter 4-5 veckor

ARMHÅLOR: Behandling efter 4-6 veckor

BEN: Behandling efter 8-12 veckor

ÖVRIGA KROPPSDELAR: behandling efter 6-8 veckor

Följer du inte riktlinjerna kan du heller inte räkna med optimala resultat. Vi har som rutin att boka ny behandling direkt på kliniken för att vi ska kunna hålla intervallerna.

Hur går en behandling med diodlaser till och gör det ont?

För att eliminera hårsäcken permanent bör den värmas upp till 72 grader. För att denna värmen inte ska brännas eller göra ont använder vi först en kylande gel på behandlingsområdet, sedan har själva munstycket en kylplatta som håller -4 grader igenom hela behandlingen. Detta hjälper till att hålla behandlingen smärtfri även på känsliga områden som underlivet och armhålor. På vissa områden där huden är tunn kan man uppleva en värmande eller stickande känsla. Under behandlingen har både du och din terapeut speciella skyddsglasögonen som skyddar ögonen från laserstrålarna. Efteråt kan du ibland uppleva lätt rodnad men ingen smärta. Du kan återgå till arbete eller fortsätta din dag som vanligt.

Hur lång tid tar en behandling med diodlaser?

Hur lång tid det tar beror på vilket område som behandlas. För små behandlingar som överläpp bokar vi av ca 15 minuter medan större områden som hela ben sätts 90 minuter av. Vid helkroppsbehandlingar bokas 150 minuter. För att se tider specifikt för varje behandling, kika gärna på vår bokningssida på Bokadirekt.

Kan jag ta bort med ljusa hårstrån permanent?

Vita och gråa hårstrån kan inte behandlas men så länge det finns pigment i hårsäcken kan du behandlas. Blonda hårstrån kan behandlas med diodlaser men oftast krävs det fler behandlingar för att bli av med ljusa hårstrån.

Ska jag raka mig innan behandling?

När du behandlas med diodlaser dör hårsäcken. Därmed kan det aldrig växa ut nytt hår ur den igen. Däremot kan hormonella förändringar påverka vilande hårsäckar, till exempel under en graviditet. Då kan man behöva göra enstaka behandling för att få bort de nya håren. Dock är det sällan det växer större mängder. Oftast påverkar hormonerna just håren i ansiktet. 

Vem bör inte behandlas med diodlaser?

Det finns vissa begränsningar med permanent hårborttagning. Du bör inte behandla med laser:

– Om du är gravid

– Om du fått en roaccutan-behandling de senaste 6 månaderna

– Om behandlingsområdet är inflammerat eller infekterat

– Om du har solbränd hud (brun från solen är okej)

– Om du lider av ljuskänslighet eller äter mediciner som medför ljuskänslighet

– Om du tidigare haft hudcancer.

– Om du har aktiva implantat, ex pacemaker bör du rådfråga din läkare

Om du är multisjuk eller om du äter flertal receptbelagda läkemedel behöver du rådfråga med din läkare innan behandlingen genomförs. Därför fyller du alltid i en hälsodeklaration hos oss innan du påbörjar en behandling.

Vad bör man tänka på inför en laserbehandling

Inför behandling med Soprano Ice Platinum bör du tänka på att:

 

– Raka behandlingsområdet dagen innan din bokade tid (om inte du och din behandlare kommit överens om annat).

– Sola inte dagarna innan behandling (du får vara brun men inte solbränd).

– Använd inte brun-utan-solprodukter 1 vecka innan.

– Använder inte pincett, vax eller epilator minst 4 veckor innan behandling.

– Väntar med behandling om du har irritation eller sår på området som skall behandlas, eller har en pågående infektion i huden.

OBS! De första 48h efter behandling får behandlingsområdet inte utsättas för direkt solljus, därför är det viktigt att du använder solskydd med hög SPF dagarna efter varje behandling.

Vad bör man tänka på efter en laserbehandling

Efter behandling bör du tänka på att:

–Du inte bastar eller badar närmsta 24h då det kan leda till irritation.

– Vid behov kan du använda Aloe Vera-gel på området för att lugna huden.

– Sola inte på 48h efter behandlingen.

– Endast rakning mellan behandlingarna gäller, ej vaxning, plockning eller epilering.

– Lokal rodnad eller svullnad kan förekomma efter behandling men försvinner inom några timmar (se punkt 3 vid besvär).

Normalt behövs 6-8 behandlingar inom ett bestämt intervall för att säkerställa att behandlingen sker i rätt växtcykel vilket är mycket viktigt för att uppnå maximalt resultat.

Har du frågor eller vill boka en tid?

 

Du kan enkelt se lediga tider och boka via länken ovan

Har du frågor eller funderingar kan du nå oss på:
Telefon: 036 – 550 44 44
E-post: info@klinikforma.se

Priser Hårborttagning

Se alla priser och boka tid via länken nedan

Vanliga områden för Hårborttagning

Brasiliansk / Intim

Detta är ett av de vanligaste områdena som behandlas hos oss. Man kan välja att ta bort hår från endast bikinilinjen eller lägga till hela intimområdet inklusive rumpan. För många är detta ett område som är besvärligt att raka samt smärtsamt att vaxa, därför väljer många att ta bort håret permanent.

OBS! Vi gör endast denna behandling på kvinnor.

Helkropp

Helkroppsbehandlingar med laser är väldigt populära, framförallt för de kunder som reser från andra städer. Nackdelen är att på grund av de olika intervallerna för de olika kroppsdelarna rekommenderar vi inte att man behandlar hela kroppen samtidigt varje gång. Man bör dela upp behandlingarna per områden för att träffa rätt växtfas. Exempelvis har vi många områden som ska behandlas med 6 veckors intervaller medans benen bör behandlas med 10-12 veckors intervall. Om du väljer att behandla benen ändå efter 6 veckor träffar du inte lika många ”vakna” hårsäckar. Det som ingår i helkropp är allt ifrån hårborttagning ansikte ner till tårna, alltså hela kroppen (förutom håret på huvudet som inte behandlas med laser).

 

Vid större områden kan det vara tidskrävande att avlägsna håret själv, framförallt på sommarhalvåret då många visar mer hud. Hårborttagning med diodlaser är effektivt och kan spara dig många timmar!

Ansikte

I ansiktet har vi blandat med både grövre hår samt tunna fjun. De grövre håren reagerar snabbare på behandling medan de tunnare kan vara envisare.

Tjockleken på håret samt eventuellt rubbad hormonbalans kan påverka behandlingstiden hos varje person.  Hormonrubbningar kan man få vid ex stresspåslag, graviditet och amning.

Rygg

Laserbehandling av rygg är en av de vanligaste behandlingarna bland män. Att ta bort hår på ryggen kan vara väldigt svårt om man ska raka, vaxa eller epilera och man behöver oftast hjälp från en annan person. Våra manliga kunder älskar laserhårborttagning i detta område då de blir av med hårväxten permanent och inte längre behöver be om hjälp eller betala för dyra vaxningar varje månad.

Överläpp

Laserhårborttagning för överläppen är en smidig metod för att minska eller ta bort oönskat hår permanent från läppområdet. Det är ett populärt område att behandla för att få en hårfri, slät hud. 

Axill /Armhåla

Många besväras av just hårväxt i armhålorna. Då håren är grova växer de snabbt tillbaka efter rakning och gör ont att rycka med vax eller epilator. Diodlaser är en bra metod för att få bort håren permanent. Då stråna är grova märks stor skillnad ganska tidigt i behandling.  

 

Andra populära behandlingar

Nedan kan du se ett urval av våra andra behandlingar.

Cosmetic injection to the pretty woman face on white background

Fillers

Läs mer om våra Fillersbehandlingar

prp jonkoping

PRP

Läs mer om våra PRP-behandlingar

botox jonkoping

Botox

Läs mer om våra botoxbehandlingar