FILLERS

Behandlingar med fillers är ett av de vanligaste skönhetsbehandlingarna vi gör och något vi på Klinik Forma är experter på.

Behandlingarna utförs av en legitimerad Sjuksköterska som kontinuerligt utbildar sig inom området.

Kliniken har en ansvarig läkare och full patientförsäkring.

INFORMATION

Vad är Fillers?

Fillers består av Hyaluronsyra som är en sockermolekyl. Hyaluronsyra är fuktbindande och finns redan naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur och hjälper till att ge huden volym och fukt. Med åldern reduceras den naturliga Hyaluronsyran vi har i kroppen och och bidrar till att huden blir slappare.

När använder man fillers?

Brist på hyaluronsyra kan leda till att volymen i ansiktet minskar och att rynkor uppstår, där kan fillers hjälpa till att återställa och återuppbygga hudens volym och spänst. En injektionsbehandling med fillers kan hjälpa till att återställa den förlorade volymen eller få en volymökning på de områden man önskar.

Vad är fördelarna med fillers?

 • Behandlingen går snabbt
 • Du får lokalbedövning inför behandlingen
 • Resultatet kommer omedelbart efter behandlingen och återhämtningen är snabb
 • En skicklig behandlare ser till att resultatet blir naturliga och vackra
 • Du kan ta bort oönskade resultat om du vill

Hur länge håller fillers?

En behandling med fillers är inte permanent. Hyaluronsyra bryts naturligt ner med tiden och effekten kan vara mellan fyra och tjugofyra månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde och vilken tjocklek på preparat som används men även på individuella skillnader såsom ålder, rökning, livsstil, med mera. Behandlas man regelbundet kvarstår dock effekten längre för varje ny behandling.

Kan man ångra fillers och vad är hyalase?

Om man är missnöjd med resultaten eller ångrar sin behandling finns möjlighet att ta bort sina fillers. Detta gör vi med ett enzym som kallas hyalase eller hyaluronidaise. De flesta gånger vi använt hyalase har varit pga oönskade resultat hos andra behandlare eller gammal filler. Behandling med hyalase är vanligvis smärtsam men på vår klinik bedövar vi med tandläkarbedövning och behandlingen blir därför helt smärtfri.

Gör fillers ont?

Känslan är olika beroende på vilket område som behandlas. Vi använder en stark bedövningsgel innan behandlingen som dämpar känslan av sticket. Vissa personer känner ingenting alls medan vissa kan uppleva att det gör lite ont, framförallt på känsliga områden som läppar. Nålarna som används är väldigt tunna och behandlingen går snabbt. Man har ingen smärta efter behandlingen förutom ömhet som kan upplevas på exempelvis näsan.

Hur går en fillersbehandling till?

När du bokar en tid för fillers med oss avsätter vi 40-60 minuter för ditt besök. Varje besök inleds med en konsultation där vi tittar på kundens behov och behandlingsområdet.

Innan behandlingen startas får du en bedövningskräm på behandlingsområdet och får fylla i en hälsodeklaration. Själva behandlingen tar ca 15 minuter och du kan lämna kliniken direkt efter behandlingen.

Efteråt kan du få mindre biverkningar. De vanligaste biverkningarna är rodnad, svullnad och i vissa fall blåmärken. Symptomen är övergående och lägger dig vanligtvis inom en veckas tid. Slutresultatet av behandlingen ser man först 2-4 veckor efter, beroende på vilken behandling man gjort.

Vad behöver jag tänka på inför min behandling?

Behandlingar med fillers är relativt enkla och skonsamt som inte kräver särskilt mycket från dig som blir behandlad. Däremot ska du tänka på att:

 • Du ska inte ha en infektion, förkylning eller feber
 • Du ska inte ha någon Herpesinfektion som pågår i kroppen eller på injektionsområdet.
 • Du får inte vara gravid eller amma vid behandlingen
 • Du ska inte ha vaccinerat dig 2 veckor innan din behandling

För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol, omega 3 och NSAID preparat som ex Ipren under cirka en vecka före behandling,

OBS! Om du är ny kund eller ej varit hos oss inom 6 månader ska du först boka en konsultation, antingen digital eller på kliniken. 

Vad ska jag tänka på efter min behandling?

För att undvika infektioner, onödiga biverkningar och för att garantera ett så bra slutresultat som möjligt bör du tänka på att:

 • Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda smink samma dag som behandlingen på grund av infektionsrisk
 • Du bör undvika träning och bastu i 48 timmar då svett och ansträngning kan leda till ökad svullnad runt injektionsområdet
 • Du bör undvika alkohol i 48h då det kan ge ökade svullnader och bromsa läkningsprocessen
 • Du bör undvika direkt solljus ca 2 veckor och bör använda en solskyddsfaktor med hög SPF
 • Avvakta med både rökning och snusning ca i 4 timmar efter behandlingen.
 • Undvik andra behandlingar i 2 veckor efter din behandling, ex ansiktsbehandling

I samband med din behandling hos oss kommer du få tydliga instruktioner på vad du ska tänka på samt vad du kan förvänta dig av behandlingen. 

Hur bokar man tid?

 

Du kan enkelt se lediga tider och boka via länken ovan

Har du frågor eller funderingar kan du nå oss på:
Telefon: 036 – 550 44 44
E-post: info@klinikforma.se

Priser Fillers

Fillers Läppar Från 2 199 kr
 
Fillers Näsa, 3 099 kr
 
Fillers Nasolabialveck, Från 2 199 kr
 
Fillers mungipor, Från 2 199 kr
 
Fillers under ögonen (Tear Trough), Från 3 299 kr
 
Fillers Kinder, Från 2 999 kr
 
Fillers Käklinje, Från 2 999 kr 
 
Fillers Haka, Från 2 199 kr 
 
Fillers Tinningar, Från 3 299 kr
 
Hyalase (borttagning av fillers), Från 2 099 kr 
 

Vanliga områden för fillersbehandlingar

Läppar

Det finns olika orsaker till varför man fyller läpparna. För vissa kan det handla om att få tillbaka volym man förlorat med åldern, släta ut rynkor och småveck, jämna till osymmetrier eller att helt enkelt förstora läpparna. Vi använder oss utav fillers från Stylage som innehåller bedövningsmedel. Man får lokalbedövning även innan behandlingen som hjälper till att dämpa stickkänslan. Efter behandlingen får man räkna med en viss svullnad som tar några dagar att dämpas ner samt risk för blåmärken. 

Tear Trough - Fillers under ögonen

Denna behandlingen passar för de som upplever att de har fördjupningar under ögonen. I vissa fall även skuggningar eller mörka ringar på grund av fördjupningarna. De gångerna de mörkare partierna beror på pigmenteringar hjälper inte tear trough utan då kan andra behandlingar behövas. För att vara en bra kandidat för behandlingen utvärderar vi om man har spänstig hud utan fettpåsar under. I de fallen man är lös i huden och påsig behöver man först göra en plasmagebehandling. I de fall man har volyumförlust i området strax under så behöver man först bygga upp området för att fillern ska få rätt stöd. Allt detta går din behandlare igenom innan behandlingen och om det visar sig att du inte är en lämplig kandidat informeras du om detta och en ny behandlingsplan görs.

Fillers Mungipor

När man tappar volym i mungiporna kan man ibland se ledsen eller arg ut. Fillers kan hjälpa till att mjuka upp linjerna och vissa fall få bort dem helt. Stödet från fillerbehandlingen hjälper mungiporna att vändas uppåt och munnen upplevs ”gladare”

Fillers Nasolabialveck

Fillers kan läggas i vecken som går från näsan ner mot mungiporna för att mjuka upp och släta ut.

Kinder (Kindben)

Fillers i kinderna är ett utav de områden som kan göra mest för ansiktet. Om man har förlorat volym pga exempelvis viktnedgång eller ålder eller om man naturligt har mindre volym i kinderna kan denna behandling hjälpa till att ge hela ansiktet ett lyft. Man ser piggare och mer utvilad ut av behandlingen.

Näsa

Behandling med fillers i näsan är en riktig favoritbehandling här på kliniken. Fillers kan hjälpa till att gömma knölen som vissa har på övre delen, lyfta nästippen samt smalna av och konturera näsryggen. Många som har funderat på operation men provat denna behandlingen har varit väldigt nöjda.

Tinningar

En ofta bortglömd men fantastisk behandling. Med ålder tappar vi volym även i tinningarna och ihåligheten i det området får oss att se äldre ut. Fillers i tinningarna ger ansiktet ett fint lyft och ungdomligare utseende. 

Haka

Denna behandling hjälper till att balansera i profilen de gångerna man upplever att hakan inte framträder. Man kan även behandla om man vill jämna till ojämnheter, få spetsigare haka eller bredare haka.

Käklinje

Det finns olika anledningar till att man vill fylla käklinjen eller käkvinkeln med fillers. För vissa kan det handla om att markera och få skarpare konturer. För andra kan det handla att man fått volymförlust och området mellan hakan och käklinjen börjar tappa sin form.

Andra populära behandlingar

Nedan kan du se ett urval av våra andra behandlingar.

prp jonkoping

PRP

Läs mer om våra PRP-behandlingar

Woman having hair removal procedure on leg applying wax strip depilatory in salon. Depilation concept

Hårborttagning med laser

Läs mer om våra laserbehandlingar

botox jonkoping

Botox

Läs mer om våra botoxbehandlingar